Kuidas sarikelm ööklubiäri ajama hakkas

Martin Laine
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi Nurk tegutses Munga ärihoones vaid paar kuud, kuni nendega ruume jaganud HOP ettevõtte majast välja viskas. Läbikukkunud klubist jäi maha vaid hunnik võlgu.
Ööklubi Nurk tegutses Munga ärihoones vaid paar kuud, kuni nendega ruume jaganud HOP ettevõtte majast välja viskas. Läbikukkunud klubist jäi maha vaid hunnik võlgu. Foto: Urmas Luik

Seitsmel korral kriminaalkorras karistatud sarikelm pööras enda väitel elus uue lehekülje ja hakkas ööklubides pidusid korraldama, kuid üllatus-üllatus: artistid, promojad ja tehnikud tema üritustel osutatud teenuste eest raha saanud ei ole.

Belgias Antwerpis elav Mattiv, kodanikunimega Matthias Vermeiren, on noor lootustandev muusikaprodutsent, kes mitu korda Eestiski esinemas käinud. Kahjuks tema viimane külaskäik meie kodumaa asjaajamisest eriti head muljet ei jätnud.

Detsembris 2017 võttis Mattiviga sotsiaalmeedia teel ühendust ürituste korraldamisega tegelev Sten Kõvatoomas, sooviga kutsuda ta esinema Pärnu ööklubisse Sugar.

„Ta võttis minuga ühendust üsna viimasel minutil, kaks nädalat enne üritust ja algul oli talle minu esinemistasu vastumeelt,” rääkis Vermeiren. „Kuid hiljem ta siiski nõustus sellega.”

Esineja tõdes, et kahtlusi tekitas näiteks asjaolu, et esimene osamakse esinemistasust viibis ja saabus alles päev enne belglase lendu Eestisse.

6. jaanuaril, kui Mattiv Pärnusse saabus, Kõvatoomas teda kohapeal tervitamas ei olnud. „Kui üritusele jõudsin, selgus, et tegemist on tema sünnipäevaga, kuid ta viibis tol hetkel üldse kuskil majapeol.”

Kui korraldaja lõpuks peole jõudis, oli ta artisti ja nii mõne teisegi tunnistaja sõnutsi ülipurjus ja läks lava taga tuttavaga kaklema. Kõik toimus Belgiast kohale tulnud artisti silme all.

„Pärast kaklemist hakkas ta minu peale karjuma ja käskis mul lavale minna. Ma ütlesin talle korduvalt, et mängin alles siis muusikat, kui sa mulle maksad,” jutustas artist. „Seepeale tahtis ta mulle kallale tulla, kuid sõbrad hoidsid teda kinni.”

Mattiv otsustas seepeale lahkuda. „Lepingu järgi peab ta mulle kogu summa tasuma,” kostis ta. Nii pidigi ta käed taskus kodumaale tagasi lendma, saamata esinemise eest viimast osamakset, mida pole Kõvatoomas belglasele siiani tasunud.

Kahjuks ei teadnud Belgia muusikaprodutsent, et tol peol 26. sünnipäeva pidanud Kõvatoomase taust on pehmelt öeldes kirju. Noormees on istunud nii trellide taga kui teinud aastate jooksul üle tuhande tunni ühiskondlikku tööd. Teda on kriminaalkorras karistatud narkootiliste ainete ebaseaduslikus käitlemises, omastamises, vargustes, kelmustes ja vägivallatsemises.

Kõvatoomas, kes mainitud kakluse pärast taas politseiga sekeldustesse sattunud, väitis, et eelkirjeldatud juhtumis polnud midagi pahatahtlikku. „Eks ta kähmluse tõttu ehmus ja otsustas esinemise ära jätta, ma täiesti mõistan.” Ühtlasi tunnistas noormees, et pole lepingut lugenudki, seetõttu ei tea ta täpselt, millised kohustused sellega kaasnesid.

Ent see oli alles algus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles