Minister: lätlaste abistamine meie päästevõimekust ei kahanda (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu sõnutsi Eesti päästevõimekus lätlaste abistamise pärast ei halvene.
Urmas Reinsalu sõnutsi Eesti päästevõimekus lätlaste abistamise pärast ei halvene. Foto: Konstantin Sednev

„Eile õhtul võtsin vastu otsuse, et Eesti päästeamet saadab appi kolm ATVd, seitse päästjat, sideohvitseri ja roomiktransportööri. Eile kell 22.40 asus see meeskond Läti poole teele.” Nii alustas praegu siseministri kohust täitev justiitsminister Urmas Reinsalu oma sõnavõttu tänasel valitsuse pressikonverentsil. 

Läti päästeamet saatis eile Eesti riigile palve seoses Läti territooriumil, kuid üsna Eesti piiri lähedal toimuva ulatusliku metsatulekahjuga. „Selle asukoht on Pärnu maakonnas Saarde vallaga kohakuti, umbes kuus kilomeetrit meie piirist Läti alal,” rääkis minister. 

Reinsalu kinnitas, et naabritele abi saatmine meie olukorda ei halvenda. „Mis puudutab riigisisest päästevõimekust, siis selle otsuse mõjul see ei halvene. Vajaduse korral jagatakse riigisisene päästeressurss Eesti eri piirkondade vahel ringi,” lausus ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles