Toomas Raadik vahetas Hiinas kontakte

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimastel hoo­aegadel pealinnas TTÜ meeskonnas mänginud Pärnu korvpalluril Toomas Raa­dikul avanes läinud kuu lõpus võimalus Hiinas Linfenis end rahvusvahelisel turniiril proovile panna ja uusi tutvusi leida.

Intervjuu on sina-vormis, ­kuna autor ja intervjueeritav on ammused tuttavad.

Kuidas sa Hiina turniirile sattusid?

Seal käib igal aastal päris palju meeskondi tuuritamas. Sinna oli kutsutud üks Leedu tiim. Kuna nende sats polnud täis, kirjutas mulle Leedu agent, kellega kunagi Pärnus tutvusin. Küsis, kas olen huvitatud. Väga pikalt ma ei mõelnud, kuna polnud varem Hiinas käinud. Teadsin, et isegi kui turniiri tase pole kõrge, saan huvitava kogemuse ja reis on ­seda väärt.

Milline oli turniiri tase?

Esialgu pidi olema kolm turniiri, aga kaks neist jäeti poliitilistel põhjustel ära. Kohapeal räägiti, et riigitöötajad käivad aeg-ajalt linnu kontrollimas ja nad olid just tulemas kahte linna, kus turniirid pidid toimuma. Seetõttu kaks turniiri ära jäidki.

Kutsutud oli neli meeskonda: Serbia, Austraalia, USA ja Leedu. Tase oli keskmine, mitte just kõige kõrgem. Küll aga oli tugevaid mängijaid. Leedu tiimist olid tuntumad vahepeal Pärnus mänginud Vaidotas Volkus ja Tartus mänginud Evaldas Žabas.

Serbial oli väga kõva tiim, kuuldavasti peamiselt meistriliiga mängijatest kokku pandud. Ameeriklastel oli üks tagamängija, kes mänginud NBAs Houston Rocketsis. Oli paar G-liiga (NBA tütarliiga, L. H.) mängijat ja üks mees oli olnud Inglismaal eest­lase Joonas Järveläineni tiimikaaslane.

Kindlasti tulevad uued ­tutvused ja kas või Hiina kultuuriga tutvumine ­tulevikus kasuks.

Kuidas sul mäng välja tuli?

Jäin enam-vähem rahule. Tiimi üldine tase oli suhteliselt kesine. Läksin küll Leedu eest mängima, aga nii ei läinud. Austraalia pidi tulema kohale profitiimiga, kuid viimasel hetkel ütlesid nad ära. Tuldi kümneliikmelise asendustiimiga ja paluti leedukatelt tugevdust. Nii anti neile mina ja üks leedukas. Kuna Austraalia tiimis pikki nappis, sain mängida nii palju, kui ise tahtsin. Kui küsisin, anti puhkust. Punkte viskasin mängude peale keskmiselt umbes 12.

Kõik mängisid omavahel läbi. Minu tiim oli turniiri nõrgemaid. Võitis kõiki vastaseid üsna kindlalt edestanud Serbia. Teiseks ­tuli Leedu ja kolmandaks meid kuue punktiga võitnud ameerikla- sed.

Lepingut ei pakutud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles