Puhkusest loobumine kahjustab nii vaimselt kui füüsiliselt

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus. Foto on illustreeriv.
Puhkus. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Suvel võib olla tööl väga kiire, kuid kindlasti ei tohi selle arvelt unus­tada enda heaolu. Mõnikord võib tekkida suisa tahtmine eesootav puhkus teadmata ajaks edasi lükata, kuid see on nii vaimsele kui füüsilisele tervisele koormav.

Taani teadlaste tehtud uuringus jõuti järeldusele, et mida enam istuda, seda lühem on eluiga, seda eriti väheliikuvate inimeste hulgas. Eesti asub maailma riikide edetabelis 12. kohal keskmiselt 1855 töötunniga aastas ehk veidi alla 40 tunniga nädalas. “Samal ajal teevad sakslased aasta jooksul vaid 1363 tundi tööd ehk nende töönädal kestab keskmiselt 28 tundi. Selle ajaga saavutatakse sama produktiivsus mis teistes riikides 40 töötunniga,” selgitas Tele2 Eesti personali­direktor Helena Evert.

“Uuringu tulemused näitavad, et töötatud tundidel ja produktiivsusel on otsene seos,” märkis Evert. Ta lisas, et rohkem töötunde tähendab vähem tõhusalt töötavaid inimesi. Kõige produktiivsemad riigid maailmas on, muide, Saksa- ja Prantsusmaa – mõlemas on üle 30 tasustatud puhkusepäeva aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles