Galerii: Toris esietendus klassiku teos, mille tegelased janunevad armastuse järele  

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tori vallas Linnamehe puhkekeskuses algasid romantilised suveõhtud, sest talust tallu ja südamest südamesse hakkab seal kulgema Toomas Nipernaadi tee läbi kauni Eestimaa, kuni meri külmub ja rammusad põllud saavad lumega kaetud. 

“Emotsioon, mida maailmas on vajaka – see on armastus,” mõtiskles lavastaja Peep Maasik. “Gailiti tegelased aga lausa pulbitsevad armastusest. Nad janunevad selle järele!” sõnastas Maasik, kes loodab publikus tekitada nii kõneainet kui äratundmisrõõmu. Maasikule on see tükk kolmas diplomilavastus Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias (TÜVKA). Eesti kirjanduse vaieldamatu tähtteose on dramatiseerinud Ott Kilusk, hingelise muusika loonud Jaan Sööt ja kunstnik on Jaanus Laagriküll. 

Nimiosalist kehastab Pääru Oja Eesti draamateatrist. Ülejäänud rolle mängivad Ursula Ratasepp (Tallinna linnateater), Karolin Jürise (TÜVKA 12. lend), Kärt Tammjärv (Vanemuine), Kaili Viidas (Endla), Jaune Kimmel (Rakvere teater), Maarja Tammemägi (TÜVKA 12. lend), Jüri Vlassov, Tanel Ting (Kuressaare linnateater), Silver Kaljula (Must Kast), Andri Arula, Jan-Erik Sarv, Martin Aulis, Tiina Laugus.

Lavastuse on välja toonud MTÜ Temufi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles