Mahlatootja plaanib toodangu mahtu viiekordistada

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitevite pere lapsed mahla testimas.
Mitevite pere lapsed mahla testimas. Foto: Erakogu

Pärnumaa mahlatootja plaanib PRIA ja ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) toel kasvatada oma toodangu mahtu viis korda.

Koostöös PRIA Leader-programmi ja rohelise jõemaa koostöökoguga soetab Põhja-Pärnumaa vallas Kõnnu külas tegutsev OÜ Mahlametsa juba augustis uue tootmisliini, et tõsta tootmismahtu paari järgneva aastaga vähemalt viis korda.

“Juba praegu on nõudlus täismahlast toodete järele nii suur, et meie toodang on juba märtsist alates läbi müüdud,” rääkis ettevõtte juht Terje Mitev. Et tootmismahtu on kavas tõsta järk-järgult, nelja aasta jooksul, avaldas ta lootust, et nõudlus aina kasvab ühes tarbijate teadlikkuse ja sooviga tarbida puhtast eestimaisest toorainest valmistatud lisandivaba toitu.

Mitevi sõnutsi on neil mõttes hakata mahla eksportimagi, aga sellest saab rääkida alles siis, kui on jõutud vajalikus mahus toodanguni. “Siiani oleme tootnud aastas kuni kümme tonni mahla ja segumahla, millest 50 protsenti on mahetoodang, kuid porgandite ja muude aedviljade puhul ei ole mahetooteid kasutanud, vaid ostame põllumeestelt veel nii-öelda tavalisi tooteid,” rääkis ettevõtja.

Koostöös EASi alustava ettevõtte toetusprogrammiga ostetakse juurde seadmed, mis aitavad muuta toomisprotsessi sujuvamaks ja vähem töömahukaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles