Ilmakuulus tänavakunstnik võtab Lihulas ette järjekordse seina

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui ilm on soodne, maalib Lex Zooz järgmise nädala lõpuks Lihulas Tallinna maanteel tarbijate ühistu maja otsaseinale kauni päikeseloojangu.
Kui ilm on soodne, maalib Lex Zooz järgmise nädala lõpuks Lihulas Tallinna maanteel tarbijate ühistu maja otsaseinale kauni päikeseloojangu. Foto: Kristina Kukk

Haapsalust pärit maailmakuulus tänavakunstnik Lex Zooz äratas mais Lihulas nädalaga Pärna tänava kortermaja otsaseina värvikirevaks kunstiteoseks muutes nii palju tähelepanu, et sai Lääneranna valla keskusest juba järgmise tellimuse.

Kui ilm on soodne, maalib Lex Zooz järgmise nädala lõpuks Lihulas Tallinna maanteel tarbijate ühistu maja otsaseinale kauni loojanguvaate.

Kunstniku sõnade kohaselt on kavandil kujutatud päikeseloojangut Matsalus ja rahvuspargi tihedaid külalisi valgepõsk-laglesid.

12. oktoobril tähistab ühistu 110 aasta möödumist Lõuna-Läänemaa ühiskaubanduse loomisest ja selle puhul otsustas teha kingituse kohalikele inimestele.

Lihula tarbijate ühistu juhatuse liikme Arvo Miilmetsa selgituse kohaselt soovisid nad aastapäeva tähistamise puhul teha kingituse siinsele piirkonnale ja inimestele. Näinud, kui ilusa tulemuse sai tänavakunstniku oma maja kallale lasknud Pärna 6 korteriühistu, oligi plaan valmis.

“Lihula, Matsalu rahvuspark ja Matsalu loodusfilmide festival on selline omaette sümbioos,” ütles Miilmets ja lisas, et nii ei valmistanud maali teema leidmine erilisi raskusi. “Olen töötanud 15 aastat Matsalus ja tulevane maal tekitab minuski pisut nostalgiat.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles