Ammune mure: sajad inimesed kõnnivad tööle mööda autoteed

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanpoli hulgilao poole viib selline teerada. Asfaldil jalakäijatele märgitud riba ­algab tänavaaugust.
Kanpoli hulgilao poole viib selline teerada. Asfaldil jalakäijatele märgitud riba ­algab tänavaaugust. Foto: Urmas Luik

Pärnu linn on ­õigustatult uhke oma kergliiklusteede võrgu üle, mis iga aastaga aina pikeneb. Ometi pruugib Riia maanteelt veidi kõrvale keerata, kui pilt muutub. Viimane ­jalakäijatele märgistatud rada ­lõpeb Kanpoli hulgilao juures, edasi on jalakäija enda asi, kuidas autode vahel loovides elusalt ja tervelt sihtkohta jõuda.

Lao, Laki ja Pae tänaval paikneb palju kaubandus-ja teenindusfirmasid, Reldori tehnokülas ja selle lähedal tootmisette­võtteid, kuhu suur osa töötajaid tuleb ühistranspordiga. Piirkonnas pole kõnniteed, isegi mitte ­jalakäijate ülekäigurada.

Suvise puhkuseaja tõttu pole firmade kõneisikud kättesaadavad, kuid AS Reldori juht Jaak ­Uibu tunnistas, et olematu kõnnitee on tõsine probleem. Ainuüksi Reldori tehnokülas töötab üle 400 inimese, neist kalastustarvikuid tootvas AS Rapalas üle 200, kellest enamik tuleb tööle jalgsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles