Sauga kooli lõpetaja võitis Euroopa juunioride informaatikaolümpiaadil pronksi  

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmeerimine. Pilt on illustratiivne.
Programmeerimine. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP/SCANPIX

Venemaal toimunud Euroopa juunioride informaatikaolümpiaadil võitsid Eestit esindanud Sauga põhikooli lõpetanud Andres Alumets ja Miina Härma gümnaasiumi kaheksanda klassi lõpetanud Oliver Tennisberg pronksmedali.

Vaid teist korda korraldatud võistlusel Innopolise ülikoolis osales 80 õpilast 21 riigist. Kevadel Miina Härma gümnaasiumi kaheksanda klassi lõpetanud Oliver Tennisberg saavutas üldjärjestuses 20. koha ja Sauga põhikooli lõpetanud Andres Alumets 24. koha. Alumets osales olümpiaadil eelmiselgi aastal ja võitis siis samuti pronksmedali. Kuldmedali pälvis seitse osalejat, hõbeda 15 ja pronksi 22 võistlejat.

Olümpiaadil koostasid noored võistlejad arvutiprogramme. Õpilased pidid näiteks kirjutama programmi, mis planeeriks paljude reiside viisataotlusi nii, et iga reisi ajaks oleks pass vajaliku viisaga kaasa võtta, mitte saatkonnas mõne teise reisi viisa tegemisel. Tulemuste põhjal osutus see ülesanne kõige keerukamaks.

Vabal ajal käisid õpilased Kaasani tsirkuses, külastasid Svjažski kindluslinna ja proovisid tataripäraseid murumänge.

„Tänavune tulemus on rõõmustav, sest mõlemad meie võistlejad said medalid,” lausus eestlaste juhendaja Ahto Truu. Samal ajal toob ta välja probleemi: „Järgmise aasta osas olen ma aga väga murelik. ProgeTiigri initsiatiivist hoolimata meil lihtsalt ei ole noori, kes suudaks kasvõi ühe võistlusülesande lahendada. Olümpiaadil osalevate õpilaste osavusele saab paaril õppesessioonil anda vaid viimast lihvi, põhilised programmeerimisoskused peavad juba enne olemas olema.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles