Laguneva loomade varjupaiga kutsikate silmad vaatavad ootavalt linna poole

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaiga endine juhataja Anneli Matsi ja uus juhataja Seyle Juss tõdevad, et loomad on küll hoolitsetud aga suurteks ehitustöödeks neil raha ei ole. Tingimused aga, milles toimetavad loomad ja töötajad on alla igasugust arvestust.
Varjupaiga endine juhataja Anneli Matsi ja uus juhataja Seyle Juss tõdevad, et loomad on küll hoolitsetud aga suurteks ehitustöödeks neil raha ei ole. Tingimused aga, milles toimetavad loomad ja töötajad on alla igasugust arvestust. Foto: Urmas Luik

Pärnu kodutute loomade varjupaik tegutseb praegu Raba tänaval kunagise prügimäe läheduses eriilmelistes ja ise ajastutest putkades ja vagunites. Mõnda kioskit hoiab koos üksnes laudisevärv, suvel tungib läbi kuumus, talvel külmub kausis loomade joogivesi. Kraanist tuleb vett vaid osas soojakutes, seegi külmub talvel kinni. Katuseid peab suurema tuulega pidevalt mööda hoovi taga ajama ja paikama.

Majanduslikult suudab varjupaik ots otsaga kokku tulla: loomad on hoolitsetud, töötajatele palgad ja riigile maksud makstud. Linnaga on varjupaigal hankeleping: nad täidavad kohaliku omavalitsuse kohustust hoolitseda koduta loomade eest. Selle teenuse eest saadakse linnavalitsuselt tasu. Anneltajatelgi on kandev roll varjupaiga toimimisel.

Ise jaksaks varjupaik ehitada ehk mõne aediku, kuid mahukateks ehitustöödeks neil raha puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles