30 Pärnumaa kauplusest saab tänasest teha sularaha väljamakseid

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coop panga juhatuse esimees Margus Rink testimas uut teenust Tornimäe A ja O kaupluses.
Coop panga juhatuse esimees Margus Rink testimas uut teenust Tornimäe A ja O kaupluses. Foto: Andres Raudjalg

Tänasest saab Pärnumaal 30 kaupluses kasutada sularaha väljamakse teenust.

Eesti jaekaubanduskett Coop Eesti hakkab tänasest pakkuma kõigi 350 kaupluse kassadest üle Eesti sularaha väljamakse teenust. Pärnumaal on Coopil 30 poodi.

Coop Eesti keskühistu juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnutsi alustati suve alguses sularaha teenuse pakkumist 120 kaupluses ja täna liitusid Coop Sula võrgustikuga kõik ülejäänud 230 Coopi kauplust.

„Ühistulise organisatsioonina on meie missioon hoida elu igas Eestimaa nurgas ja sularahateenus on kindlasti üks neist, mis on väiksemate piirkondade elanike jaoks igapäevaseks asjaajamiseks hädavajalik,” lausus Vihand.

Pärnumaal sai seni sularaha välja võtta kaheksast Kilingi-Nõmme majandusühistule ja ühest Saaremaa tarbijate ühistule kuuluvast Coopi poest, tänasest liitusid teenusega ülejäänud 21 Pärnu maakonnas asuvat kauplust.

Teisi võimalusi saada hajaasustuses sularaha

​Postkontorid ega postipunktid pole väljamakseid teinud juba mitu aastat. Seevastu toimetavad kirjakandjad Eesti Posti kommunikatsioonijuhi Mattias Kaivu teatel soovi ­korral koju kätte pensioni või sotsiaaltoetused. Selleks tuleb esitada avaldus sotsiaalkindlustusametile.


Siin on aga konks. Tasuta saab pensioni koju tellida vaid inimene, kel on liikumistakistus või kes elab hajaasustusalal ja kellele pangateenus on raskesti kättesaadav. Oma kulul pensioni või sotsiaaltoetuse kojukanne maksab kuus eurot ja 60 senti väljamakse kohta.


Swedbank võimaldab oma pangakaardiga raha välja ­võtta täpselt samamoodi nagu automaadist või 40 poest üle Eesti. Pärnumaal on selliseid kohti neli: Tootsi Konsum, Uus-Varbla kauplus, Kurase keskuse pood Kihnus, Tihe­metsa A ja O.


SEBi kommunikatsioonijuht Julia Piilmann vahendas, et kuna sularaha osa Eesti ühiskonnas väheneb, ei näe pank vajadust arendada raha kättesaamise infrastruktuuri. „Kogu meie tähelepanu on suunatud mobiilise ja kaugkanalites kättesaadavate pangateenuste arendamisele,” märkis ­Piilmann.


Allikas: Pärnu Postimees

Ootuste kohaselt on teenus kõige populaarsem väiksemates linnades ja asulates, kus sularahaautomaadid puuduvad või jäävad paljudele väga kaugele. „Kõige rohkem kasutati Coop Sula teenust Viljandi, Harju ja Pärnu maakondades, eelkõige väiksemates kauplustes, näiteks Mõisaküla, Aegviidu ja Tihemetsa A ja O poes," lisas ta. 

Kauplustest sularaha väljavõtmine sarnaneb sularahaautomaadi kasutamisega: enne ostude eest tasumist tuleb teenindajale öelda soovitud summa ja sisestada makseterminali oma pangakaardi PIN-kood. Seejärel väljastab müüja kaupluse kassast sularaha, see summa võetakse maha kliendi pangakontolt. Korraga saab poe kassast välja võtta minimaalselt viis ja maksimaalselt 100 eurot. Nende vahele jääv summa muutub viieeurose sammuga ehk välja saab võtta kümme, 15, 20 jne eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles