Galerii: piknik, kus söövad üksnes rinnalapsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümmekond ema pidas täna Pärnu Koidula pargis rinnapiimapiknikku ja jagas kogemusi nii imetamise kui muu emaduse ja lastekasvatamisega seonduva kohta.

Kolme lapse ema Kadri-Ann Raidlepp, kelle noorim piknikuline oli kaheksakuune, tõdes, et esimese lapsega ta ei julgenud avalikus kohas imetamist ette võtta. “Nüüd aga toidan igal pool, katan ennast küll kinni. Ei tunne ise ennast mugavalt, kui inimesed vaatavad. Toitmata ei ole kordagi jäänud. Kolmas laps, eks ma ole seda julgust kasvatanud,” märkis Raidlepp, kes hukkamõistvaid kommentaare pole küll saanud, kuid kõõrdpilke kogenud küll.

Nelja-aastase rinnapiimaga toitmise kogemusega nelja lapse ema Merle Mihkelmaa leiab, et teemale pööratakse tänapäeval rohkem tähelepanu ja seetõttu, ei ole avalikult imetamine Eestis enam taunitav. “Välismaalt tuleb rohkem juttu halvast suhtumisest,” avaldas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles