Kaur ja Simm kihutasid Leedus pjedestaalile

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ford Fiestat taltsutavad Egon Kaur ja Silver Simm võitsid olenemata ebaõnnest Leedu rallil teise auhinna.
Ford Fiestat taltsutavad Egon Kaur ja Silver Simm võitsid olenemata ebaõnnest Leedu rallil teise auhinna. Foto: Eesti Autospordi Liit

Pärnu autosportlane Egon Kaur ja tema kaardilugeja Silver Simm teenisid Leedu autoralli meistrivõistluste etapil Rokiškises teise auhinna. Ford Fiesta prototüüpautoga sõitnud eestlased pidid tunnistama leedulaste Vaidotas Žala ja Andris Mālnieksi (Škoda Fabia R5) paremust, kolmandaks tulid võitjate kaasmaalased Giedrius Notkus ja Dalius Strizanas (Mitsubishi Lancer Evo 9).

Esimese kuue hulka mahtusid veel Teemu Asunmaa – Antti Haapala (Ford Fiesta Maxi) Soomest, Vytautas Švedas – Žilvinas Sakalauskas (Mitsubishi Lancer Evo 9) Leedust ja Jānis Vorobjovs – Ivo Pūķis (BMW M3) Lätist.

„Meie Fordil kadus juba avapäeval viies käik ja niimoodi läbisime kõik kiiruskatsed,” selgitas Kaur. „Otsustasime probleemidest hoolimata teisel päeval rallit jätkata ja jälgida, kas olukord läheb hullemaks. Tundus, et püsime konkurentsis ja üritasime lõpuni. Lõpptulemus ei tulnud üllatusena, sest nägime, et suudame teise koha aegu sõita. Pigem hoidsime hinge kinni, et tehnika lõpuni vastu peaks.”

Teistest eestlastest said Raiko Aru – Veiko Kullamäe (BMW M3) absoluutarvestuses 11. ja esiveoliste klassis teise koha. Kaido Vilu – Martin Leemets (GAZ 51) platseerusid kokkuvõttes 25. kohale. Rainer Tuberik – Raido Vetesina (GAZ 51) katkestasid võistluse mootoririkke tõttu ja Ken Torn – Aleks Lesk (Ford Fiesta R2T) pidid ralli teelt väljasõidu tõttu pooleli jätma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles