Jetispordi ässad kihutavad Pärnus

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SKI GP1 klassi sportlased sööstavad distantsile.
SKI GP1 klassi sportlased sööstavad distantsile. Foto: Eesti Veemotospordi Liit

Reedest pühapäevani saavad teravate elamuste nautijad jälgida Pärnu jõel Kesklinna silla lähistel jetispordi Põhjamaade ja Eesti meistrivõistlusi.

„Pärnus võisteldakse 13 klassis ja tänaseks on registreeritud 108 sportlast 11 riigist,“ teatas võistluste pressiesindaja Helen Urbanik. „Kohale tulevad kõik Eesti tipud, sealhulgas hiljuti EM-il hõbeda võitnud Marten Männi, pronksi saanud pärnulanna Jasmiin Üpraus, tänavused juunioride maailmameistrid Mattias Reinaas ja Ander Hubert Lauri ning MMi pronks Mattias Siimann. Eestlastele pakuvad tugevat konkurentsi tippsõitjad paljudest riikidest, nende hulgas on tänavuse SKI Ladies klassi MM-sarja liider Krista Uzare Lätist ja sama klassi mullune maailmameister Emma-Nellie Örtendahl Rootsist. SKI GP1 klassis on favoriidid Stian Shjetlin ja Daniel Svae Andersen Norrast. SKI GP3 klassis tuleb starti tänavune maailmameister Barnabas Szabo Ungarist.“

Reedel toimuvad vabatreeningud ja laupäeva hommikul on kavas ametlikud treeningud. Laupäeva keskpäeval avatakse võistlused jõel lipuparaadiga millele järgneb kaks võistlussõitude ringi. Põhjamaade meistrivõistlused lõpevad pühapäeval kolmanda võistlussõitude ringi ja võitjate autasustamisega.

Pealtvaatajatele pakuvad nauditavat vaatemängu freestyle’i jetisõitjad Venemaalt ja Soomest, lõpetades trikihüpetega kõik kolm võistlusringi.

Pärnulanna Jasmiin Üpraus läheb kodujõel jahtima SKI Ladies’e klassi võitu.
 
Pärnulanna Jasmiin Üpraus läheb kodujõel jahtima SKI Ladies’e klassi võitu.  Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles