Kodeiinisõltlane: lähen apteeki ja saan alati juurde (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodeiinisõltuvust on võimalik väga hästi varjata, jätkata oma tööd nii, et kolleegid ei aimagi, et inimene viibib pidevalt narkootikumi ­joobeseisundis.
Kodeiinisõltuvust on võimalik väga hästi varjata, jätkata oma tööd nii, et kolleegid ei aimagi, et inimene viibib pidevalt narkootikumi ­joobeseisundis. Foto: Konstantin Sednev

Nüüdseks on ta kodeiinist sõltuvuses ­olnud kolm aastat. «Selline tunne on, nagu kallistaks mind kogu aeg keegi,» rääkis Pärnu Postimehele 24-aastane kohalik noormees Taavi (nimi muudetud) oma kodeiinikaifist

Kummalisel kombel on Eestis see mõnuaine täiesti legaalsel viisil kättesaadav, seda saab osta käsimüügiravimina apteegist. Kodeiinisõltlasele on apteek justkui narkolabor või kommipood, kust käsimüügist ostetud alusravimist hiljem sõltuvust tekitavat kodeiini sünteesitakse.

«Lähed apteeki ja ostad lähteaine, mis maksab kolm eurot. Kuskil tunni pärast oledki paugu all,» kõneles Taavi. Mees leiab, et tegu on salajase probleemiga, ja tal on mitu sellist tuttavat, kes regulaarselt apteegis noosi järel käivad. Tallinnas elav 28-aastane Margo (nimi muudetud) tarvitas kodeiini viis aastat. Praegu on ta sellest puhas olnud neli kuud ja leiab, et elu on nüüd mitu korda parem.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles