Küttepuude hind püstitab rekordeid

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijad peavad küttepuid ostes arvestama mullusest suurema väljaminekuga. Eksperdid soovitavad talvepuud varuda juba praegu.
Tarbijad peavad küttepuid ostes arvestama mullusest suurema väljaminekuga. Eksperdid soovitavad talvepuud varuda juba praegu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sellel aastal peavad küttepuude soetajad arvestama mullusest suurema väljaminekuga, sest puidu hinnad on jõudsalt kerkinud. Seda kinnitavad nii müüjad kui statistika.

OÜ Estnoci juhatuse liige Eevi Ennok rääkis, et nende ettevõte ostab puitu kokku suurfirmadelt ja hinnatõus algab juba sealt. “Puidu kokkuostu hinnad on kõvasti tõusnud,” tõdes ta. Üle 15 aasta küttepuid müünud Taltsi talu peremees Aivar Vene tõi näiteks musta lepa, mille kolm meetrit märjana maksab praegu 32–35 eurot, eelmisel aastal tuli välja käia alla 30 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles