Galerii: kaitseväe orkester andis juubelile pühendatud kontserdi

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Koidula pargis toetuse väejuhatuse sajandale aastale pühendatud kontsert.

„Nii nagu Eesti Vabariik, saab kaitsevägi ja ühes sellega toetuse väejuhatus käesoleval aastal saja-aastaseks,” lausus kaitseväe orkestri peadirigent, kolonelleitnant Peeter Saan.

„Tegime selle kontserdiga kummarduse nii Eestile, kaitseväele kui Pärnu linnale selle erilise staatuse pärast,” sõnas kolonelleitnant Saan, kelle ütlust mööda tähistati sündmust meelelahutusliku kontserdiga väärikalt. Sündmust oli vaatama tulnud arvukalt linnaelanikke, kes nautisid meeleolukat ülesastumist.

Kaitseväe orkester on toetuse väejuhatuse allüksus, mille ülesandeks on musitseerida kõigil riiklikel ja sõjaväelistel tseremooniatel. Orkestri repertuaaris on vigurmarsiprogramm, mitu kontserdiprogrammi süvamuusikast ja kergematestki helitöödest. Peale 40 professionaalse sõjaväemuusiku mängivad orkestris muusikalise ettevalmistuse saanud ajateenijadki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles