Prokuratuur peab eluaegset vangi oma eksabikaasale nii ohtlikuks, et taotles tema suhtes lähenemiskeeldu

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eluaegne vang Andrei Tali.
Eluaegne vang Andrei Tali. Foto: Liis Treimann

Aastaid tagasi topeltmõrva eest süüdi mõistetud ja türmiski ühe tapmise enda peale võtnud Pärnust pärit Andrei Tali peab veetma paksude vanglamüüride taga terve elu. Sellegipoolest kujutavat mees oma eksabikaasale nii suurt ohtu, et prokuratuur pidas vajalikuks taotleda kohtult kinnipeetava suhtes lähenemiskeeldu.

Olgu öeldud, et kohus ei pidanud lähenemiskeeldu vajalikuks. Küll on tulemas kunagise abikaasa vastu väidetavalt toime pandud kuriteo tõttu kohtuprotsess. Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Jelena Filippova teatel saatis prokuratuur üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles Tali süüdistatakse eksabikaasa ja vangivalvuri ähvardamises. Viru maakohus asub süüdistusi vaagima 14. veebruaril.

Süüdistuse järgi helistas Tali mullu 15. septembril Viru vanglast eksabikaasale ja ähvardas teda vägistamise, tapmise ja tema alaealise lapse röövimise ja tapmisega. Peale selle lubas ta naise eramule tule otsa panna. Filippova sõnutsi on naisel põhjust karta ähvarduste elluviimist, kuna mehe tutvusringkonnas on inimesi, kes võivad seda tema käsul teha.

Parasjagu ametikohustusi täitnud Viru vangla valvurit ähvardas Tali mullu 11. oktoobril tervisekahjustuse tekitamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles