Vabakooli õpilased käisid geisrite saarel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vabakooli õpilased Islandil.
Pärnu vabakooli õpilased Islandil. Foto: Erakogu

Kümme vabakooli õpilast ja kaks õpetajat viibis Nordplus-projekti raames nädalasel õppereisil Islandil, saare külastus sai teoks tänu vabakooli inglise keele õpetajale Nik Perošile.
 

Reisi eesmärgiks oli tutvuda islandi kultuuri ja keelega, nautida saare imekaunist loodust, praktiseerida inglise keelt ning tutvuda sealse koolieluga. Nädala jooksul külastati kahte kooli: pealinnast ligi 850 kilomeetrit kirdes asuvat Thorshöfni ja läänes paiknevat Stykkisholmuri kooli. Thorshöfnis viibiti kaks päeva: elati peredes, külastati koolitunde,  tutvuti õppematerjalidega ning sõlmiti uusi tutvusi. Viimasel päeval õpetati kohalikke noori rahvaste palli mängima.

Nädala jooksul, 4.-11. oktoobrini sõideti autodega saarele ring peale. Sel teekonnal imetleti maalilisi loodusvaateid, käidi ujumas Myvatni termaalbasseinis ning uudistati Stykkisholmuris asuvat vulkaanimuuseumi.

Oma reisil said õpilased maitsta hobuseliha ja maapõues küpsetatud leiba, millega Myvatnis majutust pakkuvad eestlased rändureid kostitasid. See koht pakkus peale kaunite looduspiltide õhtust virmaliste mängu.

Reis geisrite saarele oli katsumusterohke, tekitades närvikõdi ja pakkudes unustamatuid mälestusi. Plaanis on sõprussuhteid Islandi koolidega tugevdada ja üks eesmärk on õpilasvahetus. Thorshöfni kooli õpilasi ja õpetajaid oodatakse aga vastukülaskäigule kas juunikuus toimuvasse loovuslaagrisse või kohtutakse sügisel aasta pärast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles