Klubivuti hinnatuimad trofeed jõuavad mõneks tunniks Pärnu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeva pärastlõunal saab Pärnu Rannastaadionil UEFA superkarikat, meistrite liiga karikat ja Euroopa liiga karikat oma silmaga uudistada.
Pühapäeva pärastlõunal saab Pärnu Rannastaadionil UEFA superkarikat, meistrite liiga karikat ja Euroopa liiga karikat oma silmaga uudistada. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ülehomme pärastlõunal pannakse Pärnu Rannastaadionile mõneks tunniks huvilistele ­uudistada kolm Euroopa klubijalgpalli kõige ihaldusväärsemat karikat, mida valvatakse pea niisama kiivalt kui Eesti Panga kullakange.

Viimase paari nädala jooksul Eesti staadionidel karikate ringreisi korraldanud Teet Allase sõnutsi saab UEFA Superkarika, Euroopa liiga ja Meistrite liiga trofee väärtust mõõta viiekohalises summas ja nende kindlustamine läks kohalikule jalgpalliliidule maksma üpris kopsaka summa.

Kui siiani on eestlastest neid karikaid ilmselt kõige lähemalt näinud Londoni Arsenalis mänginud Mart Poom ja FC Liverpooli värve kaitsev Ragnar Klavan, siis ülehomme pääseb nendega tutvuma iga soovija.

Allase kinnitusel on karikad käegakatsutavas kauguses, kuid turvanõuete tõttu neid pihku võtta ega pea kohale tõsta siiski ei saa. “See jäägu nendele, kes selle õiguse on välja teeninud,” arvas Allas, kelle jutu järgi on karikate ringreisi ajal seda korduvalt palutud. Küll tohib trofeede kõrval pilti teha.

Kaalukad karikad

Euroopa klubijalgpalli karikate pea kohale tõstmiseks peab kätes rammu olema.
Kõige rohkem kaalub 65 sentimeetri kõrgune Euroopa liiga peaahind, mis kaalule pannes lööb näidu 15 kilogrammi peale.
Kolmapäeval Tallinnas mängu mineva superkarika kõrgus on 58 sentimeetrit ja kaalu 12,2 kilo jagu.
Nende kõrval on tõeline kergekaallane meistrite liiga võidukarikas, millel sihvakust küll 73,5 sentimeetrit, kuid kaalu „kõigest” 7,5 kilogrammi.

Ühtlasi avaneb ülehomme enne Pärnu Vapruse ja Tallinna Kalevi meistriliiga mängu võimalus proovida festivalialal osavust jalgpalli täpsuslöögis, mõõta löögikiirust, mängida jalgpalligolfi, lauajalgpalli ja muid vutiga seotud mänge.

Mängu vaheajal toimub oksjon, kus enampakkumisele lähevad Sergei Zenjovi ja Mihkel Aksalu koondisesärk. Pealtvaatajate vahel loositakse välja piletikomplekt kolmapäeval Tallinnas toimuvale Superkarika mängule, kus väljakule jooksevad Madridi Real ja Atletico.

Üritusel antakse üle ka karikate ringreisi ajal vähiravifondile „Kingitud elu” kogutud piletitulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles