Laupäeval võib Pärnumaal kohtuda läinud sajandiga

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konse motelli ja karavankämpingu juures tulevad taas vanatehnika päevad. Arhiivifoto.
Konse motelli ja karavankämpingu juures tulevad taas vanatehnika päevad. Arhiivifoto. Foto: Urmas Luik

Pärnumaad tabab laupäeval nostalgialaks, kui suvepealinnas ja maakonna teedel võib vastakuti sattuda üle poole sajandi vanuste autode ja tsiklitega. Maha on märgitud marsruutki, kus väärikad autod veerema pannakse.

Tegu on Konse motelli ja karavankämpingu vanatehnika päevadega, mis avatakse motelli õues laupäeva hommikul ja kuhu tuuakse vanad töökorda seatud ja läikima löödud sõidu- ja veoautod, tsiklid, traktorid ja muud rariteetsed masinad Eestist, Soomest, Lätist, Leedust ja Ukrainast.

Vanad autod on lubatud lasta linnaliiklusessegi, kus nad tohivad end näidata, vurades võrdsena võrdsete seas kõrvuti tänapäeva autotööstuse iludustega.

Aga ajaproovile vastu pannud masinaid kohtab väljasõidul Kärbu–Uruste–Kihlepa ja Audru teedelgi.

“Konse motell ja kämping on huvilistele nädalavahetusel avatud varahommikust saati,” sõnas näituse korraldaja Raivo Hannus. “Peale uhkete masinate pakume mitmesugust meelelahutust, lastele korraldame mänge. Näeb, kuidas pekstakse rehte enne teist ilmasõda valmistatud viljapeksugarnituuriga ja jahvatatakse vilja 1884. aastal Setomaal valmistatud kiviveskiga.”

Valitakse kõige stiilsemalt rõivastatud seltskond, eriauhind ootab vanimat autot, mootorratast ja traktorit, samuti kauneima häälega jõumasina omanikku ja näitusekülastajad võivad hääletada oma lemmikauto poolt.

Pärnusse on oodata umbes poolteistsadat vana masinanäidist, üle poole sajandi vanuseid autosid sõidab suvepealinna mitukümmend.

Laupäeva õhtul tuleb Konse all simman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles