Arst kirjutas tervisetõendisse patsiendi musta mineviku (10)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõendit läheb selle loo peategelasel vaja alarmsõiduki juhi loa taotlemiseks, sest kunagine vang tahab asuda tööle kiirabiauto juhina. Pilt on illustratiivne.
Tõendit läheb selle loo peategelasel vaja alarmsõiduki juhi loa taotlemiseks, sest kunagine vang tahab asuda tööle kiirabiauto juhina. Pilt on illustratiivne. Foto: Egert Kamenik

Kunagine vang imestab, miks on tema tervisetõendil kirjas asjaolu, et ta on varasemalt viibinud kinnipidamisasutuses. Andmekaitseinspektsiooni hinnangul sellist infot tõepoolest arst tõendile kirjutada ei tohiks.

Harva on võimalik keskea künnisel inimese elulugu mahutada ühte lausesse. Aga kui isik on veetnud 11 aastat vanglas, polegi see nii keeru­line, nagu tõestas Pärnu perearsti­keskus tervisekontrolli tõendit väljastades.

Tõendit läheb selle loo peategelasel vaja alarmsõiduki juhi loa taotlemiseks, sest kunagine vang tahab asuda tööle kiirabiauto juhina. Tõendil on rida terviseandmeid veregrupist silmade värvitaju ja kehakaaluni. Ja tervisekontrolli kokkuvõte, et “meditsiinilisi vastunäidustusi sõiduki juhtimiseks ei ole teada”.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles