Suši magustoidu või hoopis salati kujul

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sushi salat on kaval toit, kui oled jaapanipärase toidu sõber, aga veidi liiga laisk, et selle tegemisega mässata.
Sushi salat on kaval toit, kui oled jaapanipärase toidu sõber, aga veidi liiga laisk, et selle tegemisega mässata. Foto: Karoliine Aus

Suši ei ole kaugeltki vaid kalasõprade toit. Seda saab süüa külmalt või soojalt, magusa või soolasena, rullitult või kausist.

Pärnu Ahoy sušibaari sušimeister Ruth Reiu räägib, et jaapanipärast toitu valmistada ei ­olegi nii keeruline, kui tundub. Kodus tehes on oluline keeta suširiis vastavalt õpetussõnadele pakendil, unustamata riisiäädikat. See võrratu komponent muudab riisi kleepuvaks ja hiljem hoiab rullitud suši koos.

Suši valmistamiseks läheb vaja puitmatti. Kaval nipp selle puhtuse säilitamiseks ja töö hõlbustamiseks on katta matt tervenisti toidukilega. Norileht tuleb kindlasti ette võtta õiget pidi: peale jääb karedam ja “õmblustega” pool. Kui nüüd jahtunud riis lehele laotada, peab seda ­tegema hellalt. Ja kui peopesad veidi õliseks teha, ei jää riis käte külge kinni. “Riisi ei tohi tugevasti kinni suruda! Seda tuleb vaikselt laotada, armastusega,” selgitas Reiu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles