Galerii: Kihnu taluõues mängis värvikas orkester

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailmakuulsa helilooja Bachi loodud „Talupojakantaat” kõlas Kihnu pillilaagri ligemale 60 lapse ja nende juhendajate ühises orkestris mitte ainult sel saarel, vaid Eestis esimest korda. Nii kinnitas rahvamuusik Erhard Ohlhoff, kes pillilaagri vabatahtliku abilisena seda nädala jooksul õpetas.

Metsamaa pärimustalu õuele kogunes 11. pillilaagri lõpetamisel kontserti jälgima arvukalt kohalikke ja saarekülalisi. Õpetajad esitasid pillirühmiti lastega selgeks õpitut ning tavakohaselt kõlas lõpupalana Kihnu hümniks nimetatud „Laulude saar”, mille sõnad on kirjutanud Helle Kirsi. Laulu kandsid esimest korda ette pillilaagris osalejad kolm suve tagasi samal taluõuel.

Talu uuenenud hoones ilmestas möödunud aega muuseumi juhataja Maie Aava fotonäitus „Kihnu pillilaager 11”. Näitus kinnitas SA Kihnu Kultuuriruum algatatud ettevõtmise elujõudu, huvi suurenemist ja seda, et mudilasena alustanust on sirgunud andekas pillimängija, olgu lemmikpillideks siis viiul, akordion, kitarr, karmoška või ukulele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles