Kolm põlvkonda õppis Trallis liiklust

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluspäev Tralli lasteaias.
Liikluspäev Tralli lasteaias. Foto: Erakogu

Pärnu lasteaed Trall korraldas täiskasvanud õppija nädalal, mille teema oli “Õppimine seob põlvkondi”, põneva ja õpetliku liiklusõhtupooliku, kuhu kogunes kolm põlvkonda: vanavanemad, emad-isad ja lapsed.

Juba eemalt lasteaiale lähenedes jäi  silma suur ja elevust tekitav telk, kus maanteeametis töötav Sirli Leier lapsevanematele õpetussõnu jagas. Õpetati, kuidas helkurit kasutada, selgitati milleks helkur on vajalik ja kohustuslik, ja räägiti liiklusohutusest.

Pärast seda mindi lasteaeda sisse ja lapsed said koos ema-isa või vanaema-vanaisaga helkuri valmistada. Tore oli näha, et lapsele helkuri õmblemisega said hakkama tublid isadki.

Külastada sai liikluslinnakut, kus õpiti reeglite järgi liiklema ja liiklusmärke tundma. Väga populaarne oli laste hulgas jalgratta vigursõidurada. Lapsevanematele peeti loeng kiivri õigesti kasutamise kohta.

Väiksemate laste seas kogus populaarsust miniautode rada, kus laps sai auto peale istuda ja seejärel “slaalomit” sõita. Avatud oli põnev meditsiinipunkt, kus võis oma tervist kontrollida ja kus õpetati esmaabi andma.

Täiskasvanute seas oli populaarne liiklusviktoriin. Lapsevanemate üllatunud näod tulemuste kätte saades näitasid, et nii mõnigi sai liikluseeskirja ja liikluses toimuva kohta uusi teadmisi.

Avatud oli liiklusteemaline näitus. Põnevamat näitust pole lasteaias enam ammu nähtud. Lastevanematel oli paar nädalat enne üritust ülesanne meisterdada koos lapsega midagi liiklusteemalist. Kui meisterdatud esemed kohale toodi, jutustasid lapsed suure vaimustusega, kuidas koos ema või isaga põnev kastiauto, laev, liiklusmärk vms valmis ehitatud sai.

Kogu maja personal, lapsed ja nende vanemad jäid korraldatud üritusega väga rahule. Jälgides lasteaeda tulevaid lapsi ja nende vanemaid, on nüüd palju enamatel näha jopede ja mantlite küljes helkivaid helkureid. Kätte on jõudnud aasta kõige pimedam aeg. Loodame, et saime korraldatud üritusega veidigi ennetustööd teha ja muuta meie laste ja lapsevanemate liikluskäitumist. Ootame ju oma toredaid lapsevanemaid ja armsaid lapsi iga päev tagasi meie vahvasse tralliperre.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles