Seafilee on täpselt niisama väherasvane nagu kanafilee, inimesed ainult ei tea seda, ütles Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudi emeriitdotsent Tiiu Liebert.
Sealiha pole kanast kehvem
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liebert rääkis, et nõukogude ajal nuumati sigu, kuna kõrgema rasvasisaldusega sealiha eest maksti suuremat kokkuostuhinda ja seetõttu jõudiski poeletile rasvane sealiha, tänapäeval on tõuaretus läinud vastupidises suunas.
“Kanafilee on väherasvane, aga seafilee on täpselt niisama väherasvane, niisama vähe annab energiat, aga inimesed ei tea seda lihtsalt,” märkis Liebert.
Eesti sealiha on toitumisteadlase kinnitusel väga hea kvaliteediga ja seepärast algatas toiduliit kampaania “Sealiha on hea liha”.