Järelevalve amet avas e-keskkonna

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tehnilise järelevalve amet (TJA) avas keskkonna, mis pakub eraisikutele ja ettevõtetele e-teenuseid paljudes valdkondades.

E-teenuste keskkonnas saab igaüks teha avalikke päringuid nii TJA kui muudesse ameti tegevusega seotud registritesse. Näiteks saab kontrollida, kas korter- või büroomaja liftile, gaaskütte- või elektripaigaldisele on tehtud tehniline kontroll ja kas need paigaldised on kasutusse lubatud ja ohutud. Sellise päringu tegemiseks piisab keskkonna vastavas rubriigis paigaldise liigi valikust ja aadressi sisestamisest. Samuti saab kontrollida väljastatud lubade ja pädevustunnistuste kehtivust ja kehtivuse aega kas isikukoodi, ettevõtte registrikoodi või loa numbri järgi.

Peale avalike päringute on e-teenuste keskkonda loodud eraldi moodulid eraisikutele ja ettevõtetele, kes sinna ID-kaardi või panga kaudu logides võivad teha oma igapäevase tegevusega seotud toiminguid mugavalt ja aegasäästvalt ühest kohast.

Keskkonnas saab näiteks esitada taotlusi elektri- ja gaasipaigaldiste tehnilise kontrolli tellimiseks ja valida selleks sobiva teenusepakkuja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles