Vahenurme kujuneb maakonna turvatuimaks külaks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahenurme küla. Arhiivifoto.
Vahenurme küla. Arhiivifoto. Foto: Urmas Luik

Vahenurme küla muutub 25. augustil maakonna enim turvatud külaks, sest just seal korraldab Pärnumaa Kodukant järjekordse turvalisuse mängu. Kohavalik pole juhuslik, sest Vaheka selts tuli mullu 15 võistkonna hulgas esikohale ja sai enda kanda võõrustamise kohustuse.

Pärnumaa Kodukandi juhatuse liige Tiina Heidemann märkis, et turvalisuse päev tuleb põnev ja teguderohke nagu kaks eelmistki, sest Kodukant teeb selle ettevalmistamisel koostööd Pärnu politseijaoskonna ja turvalisuse nõukoguga.

Kasulikke soovitusi annavad ja panevad külade esindajate viieliikmeliste võistkondade teadmised proovile politsei- ja piirivalveameti, Kaitseliidu, naabrivalve, Punase Risti, vetelpääste, maanteeameti esindajad, aga see loetelu pole ammendav. Tre Raadio teeb üritusest nagu mullu Uduveres otseülekande.

Esimest korda paneb mängu ajal oma telgi püsti ja hindab osalejate teadmisi Pärnumaa Kodukant, mis on väikelinnade ja külade tegevust eest vedanud üle 20 aasta.

Esimene Pärnumaa külade turvalisuse mäng toimus 2016. aasta augustis Soometsa külas Häädemeeste vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles