Uuendatud Tootsi ujula ootab ujumistreenerit  

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi ujula bassein rekonstrueeritakse, samuti saab rajatis ajakohase valgustuse.
Tootsi ujula bassein rekonstrueeritakse, samuti saab rajatis ajakohase valgustuse. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Septembrist, kui Tootsi ujula taas kord avatakse, saab veemõnusid nautida uue valgustusega ja täielikult renoveeritud basseinis. Et ujuma saaksid tulla kõikide valla lasteasutuste kasvandikud, otsib vald pasliku kvalifikatsiooniga õpetajat.

Praegu toimetavad ujulas OÜ Kinbassi ja OÜ Mogreta töömehed, kes rekonstrueerivad basseini ja paigaldavad nüüdisaegse valgustusegi. Põhja-Pärnumaa vallavanema Jane Metsa andmeil kasutatakse ujulat koos saunaga keskmiselt 200 korda kuus. Tootsi piirkonna elanike kõrval käivad seal aktiivselt Suigu, Tori ja Vändra inimesed.

Ujulat kasutasid läinud õppeaastal mitme kooli õpilasedki, näiteks Arest, Torist, Tootsist, Pärnjõelt ja Juurikarult. Iga kooliga oli aga kaasas oma ujumisõpetaja, kuna kohapeal selline inimene puudub.

“Koolidel, kellel oma ujumistreenerit ei ole, kasutasid ujulaid, kus vastavat teenust pakuti,” tõdes Mets, kelle sõnutsi soovib vald, et ujulat oleks edaspidi võimalik kasutada kõigil valla lasteasutustel. “See eeldaks inimesi, kes oleksid valmis ujumistreeneri koolitusel osalema, ja tööaega, mis sobiks koolide tunniplaaniga,” möönis Mets. Vald on valmis tööle võtma ujumistreenerigi, kui leiduks vastava kvalifikatsiooniga soovija.

Ujula rekonstrueerimistööd lähevad vallale maksma 47 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles