Puhvet pakub üritusi hingele

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisel on kesklinna puhvetis A.P.T.E.K. ees ootamas mitmeid põnevaid live-esinemisi, filmigurmaane ootavad kolmel päeval nädalas aga filmiõhtud.
Sügisel on kesklinna puhvetis A.P.T.E.K. ees ootamas mitmeid põnevaid live-esinemisi, filmigurmaane ootavad kolmel päeval nädalas aga filmiõhtud. Foto: Erakogu

Pärnu kesklinnas asuv puhvet A.P.T.E.K. meelitab muusikasõpru sügisel tasuta omalaadsete live’ide ja filmigurmaane kultusfilmipäevadega.

Kai Tarmula puhvetist A.P.T.E.K. märkis, et muusikaõhtute sihtrühm on tavapärasest veidi teadlikum publik.

Noori muusikuid oodatakse esinema

“Tahaks pakkuda noortele muusikutele võimalust astuda üles eriilmeliste projektidega,” selgitaks Tarmula. “Päris noorte rokiklubiks ei tahaks muutuda, kuid kõikvõimalikud omanäolised unplugged-katsetused sobivad meile hästi.”

Nii kuulis paari nädala eest puhvetis legendaarse ansambli Nirvana tribute-kontserti, mis oli pühendatud bändi “Nevermind – 20th Anniversary editions” plaadikomplekti ilmumisele.

Peagi on oodata aga teise USA grungesauruse Pearl Jami 20. aastapäevale pühendatud tribuutkontserti, millel esinevad omalaadse projekti raames Pärnu ja Tallinna noored muusikud. Teiste hulgas astub rahva ette näiteks äsja Raadio 2 nädala demo tiitli võitnud Blinking Lightsi solist Aleksander Seeman.

“Grunge on hästi jõuliselt muusikamaastikul tagasi, seda näitas väga popiks osutunud Nirvana kontsert,” tõdes Tarmula. “Sellepärast tahakski meelitada noori muusikuid julgemalt huvitavate projektidega katsetama.”

Peale eelpool nimetatute saab A.P.T.E.K.-is sel sügisel-talvel nautida omanäoliste DJde ülesastumisi ja aeg-ajalt esineb koos plaadivõluriga mõni artist. Nii astub juba homme puhvetis üles Rebecca Kontus ja lauljatarile assisteerib plaadimasinate taga Dr Klemm.

“Eelmisel nädalal esines meil üks Riiast pärit DJ, kes mängis house’i ja vana aja diskogruuvi vaid vinüülplaatidelt,” märkis Tarmula. “Seda näeb tänapäeval siiski üsna harva. Talvel tahame tuua esinema diskoreid, kes on ennekõike tuntud omas valdkonnas. Näiteks on tulemas Meelis Meri projektist Rules of the Deep.”

Muusikasõprade kõrval ootab A.P.T.E.K. edaspidi filmigurmaane. Filme saab vaadata nii kolmapäeva kui neljapäeva õhtupoolikul ja laupäeviti on edaspidi kavas suisa kinopäevad, millel näeb peamiselt Euroopast pärit B-kategooria muuvisid, kultus- ja kunstilisi ning multifilme ja võimalusel Eesti linateoseid.

Puhvetis seiklevad must ja valge koer

“Filmiüritusi hakkame korraldama ennekõike sellepärast, et mujal Pärnus neid ei tehta, aga tahaksime juurutada siingi niisugust kinokultuuri,” ütles Tarmula. “Uue kunsti muuseumis toimub küll filmifestival, aga meil on ehk vabam õhkkond ega ole hullu, kui inimesed poole filmi pealt tulevad või lahkuvad. Filmid jooksevad kogu päeva ja tulevad üsna segiläbi: näiteks multifilm vahetub mõne kultusfilmiga.”

Kuigi täpset filmikava Tarmula veel ei nimetanud, lubas naine, et kindlasti näeb A.P.T.E.K.-i kinopäevadel omaaegseid legendaarseid Nõukogude multifilme, nagu “Kolmanda planeedi saladus”, “Oota sa” jmt, samuti saavad nostalgiahuvilised taas kord elada kaasa Tšehhoslovakkias toodetud multifilmi musta ja valge koera seiklustele.

Kõik puhvetis A.P.T.E.K. toimuvad üritused on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles