EMi saldo: üks õnnestuja

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti läbis kergejõustiku- EMi maratoniraja isikliku rekordi lähedase ajaga, mis andis tugevas konkurentsis 17. koha.
Roman Fosti läbis kergejõustiku- EMi maratoniraja isikliku rekordi lähedase ajaga, mis andis tugevas konkurentsis 17. koha. Foto: LIIS TREIMANN/EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Äsja Berliinis lõppenud kergejõustiku Euroopa meistrivõistlused kulgesid Eesti sportlastele tõusude ja mõõnadega. Nagu elus ikka tuli meie atleetidel ette hetki, mille üle saab veel kaua rõõmu tunda, ja päevi, mida kuidagi tagasi ei tahaks.

Osaviskaja Margus Kirdi sakslaste lõvikoopas välja võideldud pronksmedal, Pärnus sportlaskarjääri alustanud kettaheitelegendi Gerd Kanteri viies koht ja veel viis esikümnekohta lubavad kergejõustikukoondise saagiga üldiselt rahule jääda.

Ehkki maratonidistantsil pakkus eestlaste seas enim kõneainet 2:15.16ga isikliku rekordi püstitanud ja üheksanda koha saanud Tiidrek Nurme, suutis Pärnu külje alt pärit Roman Fostigi oma neli aasta tagasi tippmargi lähedale jõuda. Berliinis 17. koha andnud 2:17.57 jääb Fosti senisele Sevillas joostud rekordile alla vaid nelja sekundiga. Tänavust parimat tulemust Hamburgi maratonilt ületas Fosti ligemale kahe minutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles