Aru talu peremees valmistab hokikeppe

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aru talu peremees Alari Heinaste töötab OÜ Frontier Hockeys, mis valmistab Võistes jäähokimängijatele maailmatasemel hokikeppe.
Aru talu peremees Alari Heinaste töötab OÜ Frontier Hockeys, mis valmistab Võistes jäähokimängijatele maailmatasemel hokikeppe. Foto: Urmas Luik

Abikaasa vanavanemate talukohas Arul toimetab Alari Heinaste 2005. aasta kevadest, kui ümbrus sai võsast puhtaks raiutud, lootusetult lagunenud eluhoone asemele oli kerkinud uus maja ning pere sellesse kolis.

Lepplaanest sõidavad perenaine ja -mees tööle ning pojapaar linna lasteaeda ja kooli. Pärnust paarikümne kilomeetri kaugusele jääva elamise kohta mainib Alari, et nad on püüdnud endale luua kodu, kus oleks ilus olla. “Silmailuks oleme istutanud roose ja marjapõõsaid, poistel on siin ruumi joosta, linnas ju sellist võimalust ei ole,” tõdeb ta.

Kohalikud teavad Aru peret kui tuulelohede lennutajaid, kes värvilisi “elukaid” põllu peal taeva all lustida lasevad. Alari jutu järgi sai see, praeguseks kogu pere nakatanud pisik alguse kuus aastat tagasi, kui vanaema kinkis perepoeg Klausile tuulelohe.

“Klaus oli tollal neli aastat vana ja lohe lendusaamine paras pähkel, sest tegemist oli kaheliinilise trikilohega. Nii et esmalt kulus hea mitu õhtut endalgi, et asi käppa saada,” meenutab Alari. “Nüüdseks on eri lohesid paarikümne ringis, ostetud ja omatehtud, ja isetegemine ongi minule see kõige põnevam tegevus.”

Igapäevast leiba teenib Aru peremees poolesaja kilomeetri kaugusel Võistes maailmamainega ettevõttes OÜ Frontier Hockey, mis ettevõtlusnädalal nimetati Pärnumaa maaelu edendajaks 2011 kui tõendus konkurentsivõimelise kaubamärgi ja tootearenduse võimalikkusest maal.

“Frontieri kutsuti mind Viisnurga suusavabriku sulgemise järel, olin seal hokikepi osakonna tehnoloog. Ju siis leiti, et minu kogemused on vajalikud, mõni endine kolleeg oli siin juba ees,” seletab Alari, lisades, et töö on huvitav ja kolleegid toredad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles