Bussijaam valmis külaseltsi algatusel talgutega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Siit saab meie tegevusest ülevaate,” ütleb MTÜ Lepplaane Külaseltsi esinaine Kersti Põllu bussiootekojas.
”Siit saab meie tegevusest ülevaate,” ütleb MTÜ Lepplaane Külaseltsi esinaine Kersti Põllu bussiootekojas. Foto: Urmas Luik

Lepplaane bussijaam on kapitaalne puithoone, mille siseseintelt saab aimu kohalike tegemistest sõnas ja pildis ning infot, mis külas teoksil või tulekul. Siinsamas on vaadata värvipildid bussijaama ehitamise talgutest ja avamisest kolm sügist tagasi, 25. oktoobril 2008 puhkpilliorkestri, lillede ja vallavanem Jaanus Männiku osavõtul.

“Siin oli ainult peatuse post,” ütleb MTÜ Lepplaane Külaseltsi esinaine, Audru huvikeskuse direktor Kersti Põllu ja räägib, kuidas kümne asutajaliikmega külaselts tahtis kohe midagi ära teha ja valmiski bussijaam.

“Kolm korda päevas näeme siin bussi, elanike registris on 49 inimest, aga elab meid siin rohkem. Oma ühistranspordi terminali kirjutasime küla arengukavasse ja ehitasime valla toetuse ning kohalike talumeeste annetatud puitmaterjaliga,” rõõmustab Kersti tulemuse üle.

Suhteliselt noore, kolm aastat tegutsenud külaseltsi algatusel on koolimaja juurde kujundatud lipuväljak ja pikinikukoht ning ehitatud välimuselt suvemajalik käimla. Siin peeti 2009. aasta suvel küla esimene kokkutulek ja kohalike sädeinimeste mõte liigub palliplatsi suunas, mis suviti tooks kokku sportlikku rahvast kaugemaltki.

“Koolimaja juures on ajalooliselt kujunenud kooskäimise koht, aga et hoone omanikke mitte häirida, tahame juurdepääsu sellele tuua teisest küljest,” viitab Kersti küla keskpunktis Suigu, Are, Tammiste ja Pärnu suunda viiva tee ristis seistes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles