Galerii: kahe staadioni jooks püstitas osalejate rekordi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe staadioni jooks.
Kahe staadioni jooks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeval  Pärnus toimunud viie kilomeetri pikkuse kahe staadioni jooksu võitis ajaga 15:52.1 Pärnu juurtega tallinlane Roman Fosti, edestades napilt 15:53.8 finišeerunud Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi esindajat Viljar Vallimäed.

Kolmandale kohale jooksis ajaga 16:49.8 Taavi Tambur Raplamaalt, kelle koduklubiks on Stamina-Arcotransport team, vahendas portaal 2silda.ee.

Jooksust võttis osa kokku 291 inimest. Esindatud olid Eesti kõik maakonnad. Kõrgel tasemel osalejaid oli seetõttu, et samal ajal toimus Jõulumäel Eesti pikamaajooksjate laager, kus osalenud sportlastele oli kahe staadioni jooks igati tänuväärne kogemus.

Jooksu üks korraldajatest Vahur Mäe kinnitas, et seekordse jooksuga püstitati osalejate rekord.

Kahe staadioni jooksul oli naistest kiireim Leila Luik Tartu ülikooli akadeemilisest spordiklubist, tema aeg 18:27.3. Teine finišijoone ületanud naine oli spordiklubi Vike esindaja Kaidi Kivioja (aeg 18:54.8). Naiste arvestuses esikoha võitnud Leila õde ning klubikaaslane Lily Luik saavutas ajaga 19:04.4 kolmanda koha.

Raeküla staadionilt Kalevi staadionile kulgenud spotlikul üritusel osales 65 kepikõndijat ja lastejooksudel pani ennast proovile 60 väikest spordisõpra.

Kahe staadioni jooks oli ühtlasi Pärnu Kahe Silla klubi kolmikürituse viimane etapp. Kõigi nende 204 inimese vahel, kes osalesid nii Rannametsa luitejooksul või -retkel, Jüri Jaansoni kahe silla jooksul või -retkel kui kahe staadioni jooksul või -retkel, läks loosi kolmikürituse peaauhind - suitsusaun. Häädemeeste vallas Riho Keskpaiga ehitatud palkehitise omanikuks sai loosi tahel Triinu Peegel.

Kolme jooksu koondarvestuses oli kiireim Roman Fosti (kolme jooksu koguaeg 1:01:53.8), kes edestas Taavi Tamburit (1:04:08.5) ja Eero Raudseppa (1:07:23.7).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles