Koolid võistlesid Ameerika tundmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerandsada kooli võistles Pärnu ühisgümnaasiumis Ameerika-teemalisel olümpiaadil.
Veerandsada kooli võistles Pärnu ühisgümnaasiumis Ameerika-teemalisel olümpiaadil. Foto: Aap-Eerik Lai

Pärnu ühisgümnaasiumis toimus Ameerika nädala raames teemakohane olümpiaad, kus Pärnu linna ja maakonna õpilased said proovile panna oma teadmised Ameerika Ühendriikide sümbolitest ja popkultuurist.

Niisugune olümpiaad toimus ühisgümnaasiumis juba seitsmendat korda. Kui varasematel aastatel on olümpiaadil saanud osaleda vaid gümnaasiumiastme õpilased, korraldati seekord üritus põhikooli viimasele astmele.

Olümpiaadil võttis mõõtu 25 Pärnu linna ja maakonna kaheksanda ja üheksanda klassi õpilastest koosnevat meeskonda. Iga tiim esindas üht osariiki. Olümpiaad koosnes kahest osast: kirjalikust viktoriinist ja oma osariiki tutvustava slaidiesitluse ettekandmisest.

Kohal viibisid Ameerika Ühendriikide saatkonna pressi- ja kultuuriatašee Billy O’Connor, pressi- ja kultuuriosakonna esindaja Tiiu Vitsut ja Imbi-Ly Tasane Raeküla Vanakooli seltsist, kes on ühtlasi Ameerika nädala idee autor.

Pärast ametliku osa lõppu vastas Billy O’Connor õpilaste küsimustele ameerika popkultuurist ja oma kogemustest diplomaadina Eestis töötades. Kaasa sai elada beatbox’ile ja hiphopi tantsunumbritele.

Olümpiaadi võitis Pärnu Kuninga tänava põhikooli meeskond, mille koosseisu kuulusid Bert Reila, Klaus Erik Leppoja ja Jürgen Born, juhendajaks Leene Soekov. Nemad esindasid Pennsylvania osariiki. Teiseks tulid Tiina Hendriksoni juhendatud Koidula gümnaasiumi õpilased Annely Jüriöö, Pille Riin Kuningas ja Delis Ristikivi, nende teemaks oli New York. Kolmandale kohale jäid õpetaja Signe Vahtramäe juhendatud Lõuna-Carolina osariiki tutvustanud Kilingi-Nõmme õpilased Pille-Riin Kahro, Grete Rattam ja Helen Roostma.

Ühtlasi kuulutati välja parimad powerpoint-esitlused. Parimateks tunnistati järgmised meeskonnad: Ene Eisenberg-Lindqvisti juhendatud õpilased Karl Hendrik Leppmets, Alois Luhomaa, Erik Tammeleht Pärnu Ülejõe gümnaasiumist (California); Elis Pill, Karina-Louisa Puht ja Reine-Allika Tsepkin Jõõpre põhikoolist (Michigan), keda juhendas Ülle Haavasaar, ning Annika Riismaa juhendatud Pärnu Kuninga tänava põhikool koosseisus Kätriin Julle, Emily Künnap ja Merilin Kõrnas (Minnesota).

Auhinnad pani välja Coca-Cola ning Hanno Vimberg viis peaauhinna võitnud meeskonna sõitma uhke vanaaegse Ameerika autoga.

Pärnu ühisgümnaasiumi direktorile Mart Kuuskmannile jättis üritus väga positiivse mulje. “American Studies olümpiaad oli läbi viidud väga heal tasemel, ühisgümnaasiumi õpetajad olid teinud ära põhjaliku ettevalmistamistöö, mida tunnustas ka Ameerika Ühendriikide saatkonna pressi- ja kultuuriatašee Billy O’Connor,” ütles ta. “Hea on tõdeda, et koostöö Ameerika saatkonnaga jätkub järgnevatel aastatel.”

Ameerika nädal kestab 18.-31. oktoobrini.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles