Kontserdimajas mängisid noored tiigrid, ületades seni kuuldut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Järvi surus Pärnu kontserdi lõpus kätt Philippe Aïche’il, kes Pariisi orkestri kontsertmeistrina teeb tänavu Järvi palvel sama tööd ka Eesti Festivaliorkestris, kuna Florian Donderer ei saanud sel korral festivalil ja turneel osaleda.
Paavo Järvi surus Pärnu kontserdi lõpus kätt Philippe Aïche’il, kes Pariisi orkestri kontsertmeistrina teeb tänavu Järvi palvel sama tööd ka Eesti Festivaliorkestris, kuna Florian Donderer ei saanud sel korral festivalil ja turneel osaleda. Foto: Kaupo Kikkas

Ammu on teada, et parim ja üldjuhul tõde sisaldav reklaam on see, mis levib suust suhu – seda võib usaldada. Liikusid lood ja laulud sellest, et üks tänavustest Londoni Promenaadide kontsertidest on Eesti (Pärnu) Festivaliorkestri (EFO) teha. Tean Paavo Järvi kohta oma valdkonna maailma tipptegijate seas, kuid EFO viimine Royal Albert Halli tundus uskumatuna.

BBC Proms on Londoni suvine kontserdihooaeg, mis kestab kaheksa nädalat (tänavu 12. juulist 8. septembrini) ja iga päev toimub seal vähemalt üks kontsert, mõni päev isegi kaks. Royal Albert Hall on saal, kus on 5272 istekohta, ent kus erilise elamuse nimel lepi- takse seisukohagagi. Ei maksa siis imeks panna, et soov seal esineda on maailma iga tipporkestri ja ­-dirigendi unelm ja eesmärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles