Suvekuu Ameerikas: burgerid ja pitsa iga päev

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brita ­Tõnisson (parempoolne) õppis sel ­suvel Ameerikas ette­võtlust.
Brita ­Tõnisson (parempoolne) õppis sel ­suvel Ameerikas ette­võtlust. Foto: Erakogu

Äsja lõppes rahvatantsutrenn. Brita Tõnisson on sõbraga teel koju, päev nagu iga teine. Telefoniekraanil vilkuv tuluke vihjab saabunud meilile. “Eks see mingi kooli asi ole,” mõtleb Brita. Ta avab kirja ootusteta, seal seisab: “Sulle avaneb võimalus minna suvel USAsse!”.

Brita Tõnisson on Pärnu ühisgümnaasiumi õpilane, tänavu sügisel asub ta õppima lõpuklassi. Eelmainitud seik juhtus sel kevadel aprilli lõpus. Kõik sai alguse veidi alla aasta tagasi, kui Brita klassijuhataja tutvustas õpilastele põnevat võimalust kandideerida kuuajalisse ettevõtlusteemalisse projekti Ameerikas. Osaleda saab 30 vastset Baltimaade abiturienti, projekti korraldab Balti-Ameerika Vabaduse SA.

Juba kandideerimine oli omamoodi seiklus: esimeses etapis ­tuli kirjutada mitu ingliskeelset esseed. “Ühe essee küsimus oli: mida kingin mina Eestile sünnipäevaks? Teadsin kohe, millest kirjutada,” jutustas Brita. Tema kodukanti Kergusse oli plaan asutada Lionsi klubi, millega neiu oleks hea meelega liitunud. Kahjuks ei saadud aga piisavat hulka inimesi kokku ja ettevõtmine jäi katki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles