Piuksuja, kes jälgib metsas uitajaid

Karl Adami
, loodusfotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algajale loodus- ja linnuhuvilisele jaoks liigitub metskiur pruunide lindude lahtrisse, kus on nii põldvarblane, sookiur kui põldlõokegi.
Algajale loodus- ja linnuhuvilisele jaoks liigitub metskiur pruunide lindude lahtrisse, kus on nii põldvarblane, sookiur kui põldlõokegi. Foto: Karl Adami

Metsas ­kulgedes ­tekib tihtipeale tunne, et keegi jälgib. Talvisel ajal võib see vaatleja olla orav või pasknäär, aga kevadel ja suvel hoopis metskiur.

Rahvapärane nimetus metspiuksuja viitab metskiuri küllaltki vaiksele laulule ja kutsehüüdudele, mis ülejäänud kevadlindude repertuaari sekka ära kaob. See on üks põhjustest, miks enamik inimesi pole sellest linnust midagi kuulnud. Veel vähem leidub neid, kes teda näinud. Seda hoolimata tõigast, et tegu Eestis arvuka laululinnuga. Heal aastal arvatakse meil pesitsevat suisa 700 000 paari metskiure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles