Kahe staadioni jooks meelitas rajale üle 400 spordisõbra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeva keskpäeval startis Uku puiesteelt kahe staadioni jooksule 302 võistlejat.
Pühapäeva keskpäeval startis Uku puiesteelt kahe staadioni jooksule 302 võistlejat. Foto: Ants Liigus

Pärnu Kahe Silla klubi kolmikürituse viimase vaatuse, 5,4 kilomeetri pikkuse kahe staadioni jooksu võitis Pärnust pärit Roman Fosti (pildil), naiste kiireim oli tartlanna Leila Luik.

Pühapäeva keskpäeval päästis stardikohtunik Priit Neeme püstolipauk Uku puiesteelt valla värvikireva jooksjatejõe ja kepikõndijate seltskonna. Kolmveerand tundi hiljem ületas Kalevi staadionil finišijoone viimane jooksja ja samal ajal hakkasid kohale jõudma nobedamad käijad.

Fosti läks kindla peale välja

Veerand tundi pärast starti ilmus staadioniväravasse kogunenud publiku vaatevälja Eesti keskmaajooksjate paremikku kuuluv Roman Fosti, kannul Viljar Vallimäe.

Pärnu juurtega Fosti võitis jooksu ajaga 15.52,1, teiseks jäänud Vallimäe kaotas võitjale vähem kui kahe sekundiga ja kolmandaks tuli Taavi Tambur 16.49,8ga.

Esikolmikule järgnesid Jan Õiglane (17.00,4), Alo Rand (17.07,6) ja kiireima veterani auhinna pälvinud Urmas Põldre (17.10,3).

Kaks ja pool minutit hiljem tervitasid pealtvaatajad naiste võitjat Leila Luike Tartust.

Teise pjedestaaliastme hõivas Kaidi Kivioja spordiklubist Vike ja kolmandaks tuli Lily Luik.

“Umbes poolel võistlusmaal tegime Viljariga vahespurdi ja suurendasime edumaa ülejäänud jooksjate ees turvaliseks,” rääkis võidumees Fosti Pärnu Postimehele.

“Ma ei julgenud lõpplahendust viimastele meetritele jätta, seetõttu otsustasin pool kilomeetrit enne finišit kiirendada. Seekord õnnestus plaan suurepäraselt ja staadioni libedal tartaanil ei suutnud Viljar mind enam püüda,” ütles Fosti.

Anu Taveter oli perekonna parim

Pika jooksjaterivi sees käis äge võistlus nii oma vanuseklassi, klubi kui perekonna kiireima tiitli nimel. Taveteride perest tulid jooksma isa Imre, ema Anu, vanem tütar Triin ja poeg Taavi Valter.

“Ettearvatult tuli perekonna meistriks Anu, kellele järgnesid Taavi ja Triin,” rääkis kahel olümpial Finn klassis purjetanud Imre Taveter. “Ise olin üpris kehvas vormis, sest jõudsin just Ameerikast koju ja reisiväsimus andis tunda.”

Väärib märkimist, et suusatreenerist pereema Anu teenis 35aastaste arvestuses esikoha, purjetaja Taavi Valter oli B-klassi poistest neljas ja ema jälgedes käiv Triin sai A-klassis neljanda tulemuse.

Kokku osales kahe staadioni jooksul rekordiliselt 302 jooksjat, neile lisandus 65 kõndijat ja 60 lastejooksudel startinud pisipõnni.

Kahe Silla klubi kõigil kolmel suurjooksul osalenud 204 spordisõbra vahel loositi välja 6000 eurot maksev suitsusaun, mille võitis Triinu Peegel.

Kolme jooksu koondarvestuses oli kiireim Roman Fosti koguajaga 1:01.53,8, teiseks tuli Taavi Tambur (1:04.08,5) ja kolmandaks Eero Raudsepp (1:07.23,7).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles