Ameerika suursaatkonna esindajad veedavad päeva Pärnus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogus tehti avalöök kuu lõpuni kestvatele Ameerika Ühendriikidele pühendatud teemanädalatele.
Pärnu keskraamatukogus tehti avalöök kuu lõpuni kestvatele Ameerika Ühendriikidele pühendatud teemanädalatele. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kolmapäeval, 26. oktoobril veedavad Ameerika Ühendriikide suursaatkonna esindajad William J. O’Connor ja Tiiu Vitsut Ameerika nädala raames terve päeva Pärnus.

Esmalt viibivad külalised Pärnu aianduse ja mesinduse seltsis, kus Pärnumaa noorteühingu 4H liikmed korraldavad Hawaii päeva. Seejärel võtavad nad osa halloweeni karnevalist Raeküla Vanakooli keskuses, kirjeldas Raeküla Vanakooli keskuse arendusspetsialist Piia Karro.

Veel enne traditsioonilist kolmapäevast filmiõhtut Pärnu keskraamatukogus kohtuvad suursaatkonna esindajad Pärnu lasteküla laste ja noortega.
Päev lõpeb kell 18 filmi “Dogtown and Z-Boys – birth of the extreme” vaatamisega Pärnu keskraamatukogus. Filmi juhatab sisse William J. O’Connor.

“Dogtown and Z-Boys” (2001) on dokumentaalfilm rulasõidust, selle tekkimisest ja kujunemisest. Film on võitnud festivalidel arvukalt auhindu. Kasutades ülesvõtteid 1970. aastatest ja hilisemaid intervjuusid, räägib linateos loo grupi teismeliste mõjust surfi- ja rulakultuurile.

Olulise osa kasutatud arhiivivõtetest on teinud teismelised ise, kes tahtsid kuuluda Z-Boys’i gruppi, kuid polnud selleks piisavalt andekad rulatajad ja piirdusid seetõttu filmimise ja pildistamisega.

Film on inglise keeles ja seda näidatakse tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles