Weekend Festivalil kaotatud asju saab kätte politseitelgist

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaotatud ja leitud esemete kohta antakse jooksvalt infot Facebooki kaudu.
Kaotatud ja leitud esemete kohta antakse jooksvalt infot Facebooki kaudu. Foto: Lääne prefektuur

Selgi aastal aitab politsei kaotatud ja leitud esemeid omanikele tagastada sotsiaalmeedia kaudu.

„Festivalialalt leitud väärtuslikumad esemed saab tuua alal paiknevasse politseitelki. Seal töötavad klienditeenindajad, kes inimesi oma asjade tagasisaamisel abistavad,” ütles Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri.

Leitud asjadest tehakse fotod, mis avaldatakse Facebooki lehel Kaotatud ja leitud/Lost and Found/Weekend Festival Baltic 2018.

Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri rääkis, et Facebookis loodud lehekülje kaudu saab kiiresti anda reaalajas infot kaotatud esemete kohta ja selline lahendus toimib igati. „Oleme seda võimalust kasutanud juba mitu aastat ja see töötab hästi. Eelmise aasta festivali ajal jõudis politseini ligemale 400 eset, millest pea pooled tagastasime inimestele ürituse ajal,” sõnas Sinimeri.

Enim jõudis möödunud aastal politseini kaotatud dokumente, pangakaarte ja mobiiltelefone, samuti rahakotte, võtmeid, käekelli ja käekotte.

„Soovitan festivalikülastajatel võtta kaasa võimalikult vähe asju, eriti vähe just väärtuslikke asju. Festivalikorraldaja on oma sisekorraeeskirjas välja toonud esemed, mida kaasa võtta ei tohi. Suures rahvahulgas liikudes tasub alati olla valvas ja hoida oma asjadel silm peal,” ütles politseijuht.

Teavet kaotatud ja leitud esemete kohta saab telefonil 444 6500 ja 5331 2118.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles