Mööblitootja Akko pani uksed kinni

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akko mööblipood on tänaseks suletud, peatunud on ka mööbli tootmine.
Akko mööblipood on tänaseks suletud, peatunud on ka mööbli tootmine. Foto: Mailiis Ollino

Juuli lõpus jõustunud kohtumäärusega kuulutati välja Pärnus mööblit tootnud ja müünud osaühingu Akko Furniture pankrot. Seetõttu on peatunud pea veerandi sajandit kestnud Akko mööbli tootmine.

Juhatuse liige Jaak Kõrts ütles, et firma esindajad ei saa toimuvat praegu kommenteerida. Tutvunud kohtumäärusega, selgub aga, et suuremad probleemid ettevõttes algasid läinud aasta esimeses pooles: tellimusi oli vähe, kulud aina suurenesid. Kasvasid tööjõukuludki, mistõttu tekkisid maksuvõlad. Püsikulude vähendamiseks anti lõpuks küll ära osa üüripinda, kuid aasta lõpetati sellest hoolimata kahjumiga.

Selle aasta algusest läks olukord veel kehvemaks, tellimuste arv üha vähenes ja võlad suurenesid. Õlekõrrena võttis firma tarvitusele abinõud ja lõpetas juhatuse liikmetele tasu maksmise, kuid oodatud tulemust see ei toonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles