Galerii: ajateenijad lihvivad Kikeperal sõdurioskusi

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toetuse väejuhatuse logistikapataljoni õppekompanii ligemale 150 ajateenijat lihvivad sel nädalal Saarde vallas Kikeperal välilaagris laskurioskusi ja valmistuvad sõduri baaskursuse lõpueksamiteks.

Pärnumaal kaitseväe harjutusväljal toimuv välilaager on osa juulis ajateenistust alustanute väljaõppest enne sõduri baaskursuse eksameid, pärast seda määratakse sõdurid erialasele väljaõppele.

Mitmekülgsete laskeharjutuste kõrval on laagris fookuses eri sõdurioskused ja taktikaline tegutsemine: tegevus pooljao koosseisus, orienteerumine ja liikumine öisel maastikul, samuti vaatluspostide rajamine ja mehitamine. Olulise osana käsitletakse väljaõppes lahingumeditsiini ja harjutatakse lahingus kannatanute abistamist.

Logistikapataljon on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille ülesanne on valmistada ette väeüksuse rahu- ja sõjaaja allüksused, formeerida reservüksused, tagada väeüksuse lahinguvalmidus ja toetada kaitseväe väe- ja struktuuriüksusi logistiliselt.

Alaliselt paikneb logistikapataljon Ämaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles