Galerii: linnagaleriis näitab oma loomingut kolm klaasikunstnikku

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avati Pärnu linnagaleriis raekojas klaasikunstnike Aleksandra Pavlenkova, Kristiina Oppi ja Andra Jõgise koostööna valminud tarbenõude seeria “Me sobime kokku” näitus.

Seeria, mis koondab joogiklaase, kanne, vaase ja kausse, sai alguse noorte disainerite koostööst Eesti kunstiakadeemia klaasikunsti osakonnas 2014. aastal.

Seeria kontseptsioon lähtub koostööst ja kokkusobimise-sobitamise printsiipidest. Objekte koos disainides peavad kõik grupi liikmed üksteisega sobituma ja oskama teineteise ideedega mängida.

Nii passivad valminud nõud üksteise kõrvale ja sisse. Moodustades küll ühtse terviku, säilitavad esemed eraldi  isikupära. Kunstnikud kasutavad oma töödes värvi, selle kirkust ja kirevust, eristudes värvivähesest põhjamaisest klaasikunstist.

Pavlenkova, Oppi ja Jõgis on oma ühisloomingut varem eksponeerinud Stockholmis, Peterburis ja Tallinnas. Kõik esemed on Eestis puhutud.

Näitus on avatud 6. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles