Lapsed viidi merepõhja ja lennutati kosmosesse

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D planetaariumis saab filme vaadata mõnusalt pikutades ja muude materjalide kõrval viiakse vaataja tutvuma ka merepõhjas leiduva eluga.
3D planetaariumis saab filme vaadata mõnusalt pikutades ja muude materjalide kõrval viiakse vaataja tutvuma ka merepõhjas leiduva eluga. Foto: Ants Liigus

Kolmapäeval tutvustati Pärnu noorte vabaajakeskuse võimlas peamiselt lastele mõeldud 3D planetaariumi, milles saab kaasa elada harivatele sfäärilistele filmidele.

Koolivaheaja ürituse raames oli noortekeskusesse üles seatud kaks liikuvat planetaariumi ja filmi nägi peaaegu kogu kuplil.

Nii toodi noortekeskuses vaatajani film “Veealune kari”, mis on lõbus, südamlik ja õpetlik lugu kalade elust. Filmis “Kaks klaasikest” viiakse vaataja aga universumi saladusteni ja tutvustatakse selle uurimiseks hädavajalikku instrumenti – teleskoopi. Kokku on kavas neli filmi. Linateosed on eesti keeles.

Irina Sitnik mobiilset planetaariumi pakkuvast osaühingust Vaatepiir seletas, et spetsiaalselt planetaariumide jaoks loodud harivad filmid proijtseeritakse digitaaltehnika abil sfäärilisele ekraanile.

“Programmid on mõeldud peamiselt lasteaedadele ja eelmisel aastal olid need väga popid,” rääkis Sitnik. “5,5diameetrine ja 4 meetri kõrgune kuppel mahutab korraga 25 inimest, väiksem, 4meetrise diameetriga 2,3 meetri kõrgune kuppel mahutab aga kuni 20 inimest.”

Sitniku ütlust mööda aitab 3D planetaarium muuta õppetöö atraktiivsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles