Mati Põldre autoriõhtul näeb tema parimaid filme

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Põldre.
Mati Põldre. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu uue kunsti muuseumis on pühapäeval, 30. oktoobril legendaarse filmilooja Mati Põldre loomeõhtu, juubilariga vestleb Mark Soosaar.
 

Kell 15 algaval loomeõhtul saab nautida Mati-Jüri Põldre parimaid dokumentaalfilme "Setu laulud", "Meie Artur", haaravat lugu saja-aastasest laulupeost "Mitte üksnes leivast" ning dramaatilist mängufilmi Raimond Valgrest "Need vanad armastukirjad".

Oma elutee 75. verstapostini jõudnud Mati Põldre on kuuekümne värvika dokumentaalfilmi, poeetilise mängufilmi ja mitme teatrilavastuse autor. Praegu on tal töös tõsielufilm bibliofiil Olaf Esnast – mehest, keda võib lugeda Pärnu linna ja maakonna elavaks mäluks.

Mati Põldre loomingu peajooneks on olnud erakordsete isiksuste portreteerimine. Ta on loonud mitu haaravat ekraaniteost helilooja Raimond Valgrest. Nõukogude okupatsiooni keerulistes tingimustes lõi Mati Põldre koos Grigori Kromanoviga uskumatult julge dokumentaalfilmi Artur Rinnest, Siberi elukooli karmust maitsnud ja rahva hulgas väga armastatud laulumehest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles