Pärnu arengukava muutmiseks tehti üle 45 ettepaneku

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu, Pärnu linn, Kesklinna sild, jahisadam.
Pärnu, Pärnu linn, Kesklinna sild, jahisadam. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu arengukava muutmiseks tehti üle 45 ettepaneku, neist 15 eile toimunud avalikul arutelul.

Arengukava ja eelarvestrateegia avalik väljapanek toimus 25. juunist 14. augustini. Linnavalitsuses, osavallakeskustes ja Pärnu linna veebilehel avalikustatud eelnõudesse tehti üle 30 muudatusettepaneku. Mõlema eelnõu avalik arutelu toimus eile Pärnu keskraamatukogus, kus kohale tulnud tegid veel 15 ettepanekut.

Esmalt tutvustas abilinnapea Rainer Aavik kehtivat arengukava ja selle täitmist. „Remonditud on Mai ja Vanalinna kool, kesklinn on saanud uue ilme, rajatud on palju kergliiklusteid,” rääkis Aavik.

Paikuse, Audru ja Tõstamaa valla võrra suurenenud Pärnu linna arengukava seab sihid aastani 2035. Selles on kuus peamist eesmärki: looduskeskkonna väärtustamine, elukeskkond kui prioriteet, kultuuri ja spordi mitmekesisus, ettevõtluse toetamine, elukestva õppe väärtustamine ning linnakodanikke toetav teenuste arendus ja linnajuhtimine.

Osa avalikul arutelul viibinuid arvas, et keskkonnasäästlik areng seatakse inimeste heaolust kõrgemale ja leidis, et keskkonna- ja muinsuskaitselisi piiranguid on Pärnus niigi palju. „Lähtume kõiges keskkonnahoiust, aga ei lähe äärmustesse,” lubas Aavik.

Pärnakad soovisid, et kergliiklusteed oleksid paremini ühendatud osavaldade ja teiste valdadega, kõigi ühinenud linna territooriumile jäävate randade arendamist, koolide tugisüsteemide parandamist, mänguväljakuid, kõvakattega teid ja palju muud.

Ettepanekuid arutatakse osavallakogudes, linnavalitsuses ja volikogu komisjonides. Arengukava ja eelarvestrateegia on kavas vastu võtta 4. oktoobril linnavolikogu istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles