Iga viies plaanib lähiajal töökohta vahetada

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised. Foto on illustreeriv.
Tööpakkumised. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Lausa 68 protsenti töötajatest on avatud tööpakkumistele ja iga viies plaanib lähiajal töökohavahetust.

Inimeste aktiivsust tööturul mõjutab agar värbamine: pea iga teine uuringus osa­leja on saanud eri kanalitest kandideerimiskutseid.

Enim kutsutakse tööle kandideerima kõrgema palgaga töötajaid – üle poole töötajatest, kes teenisid üle 1616 euro suurust brutopalka, olid viimase kuue kuu jooksul saanud kutseid tööle kandidee­rimiseks. Juhtide ja tippspetsialistide kõrval on ­rohkem kutseid tööle kandideerimiseks saanud ka mootorsõidukite ja liikur­masinate juhid.

“Töökohavahetusele avaldavad enim mõju ebahuvitav töö, kehvad suhted kolleegidega ning rahulolematus juhtimis­kvaliteediga,” ütles tööportaali CV Keskus Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. “Kui töötaja on rahulolematu, on konkureerivatel tööandjatel teda ka lihtsam enda juurde meelitada. Peaaegu iga teist töötajat on lähiajal kutsutud tööle kandideerima, mis tähendab, et olemasolevate töötajate lojaalsetena hoidmisele tuleb pöörata rohkem tähelepanu kui kunagi varem.“

Samal ajal on mullusega võrreldes pisut langenud tööturul osalejate aktiivsus: kui möödunud aastal ei olnud töökoha vahetamisest üldse huvitatud 28 protsenti vastanutest, siis tänavu pea kolmandik. Enamgi, uuringu tulemustest saab järeldada, et oma tööandjatele lojaalsete töötajate hulk on aastaga veidi kasvanud. Seda on võib-olla mõjutanud tööandjate panustamine töötajate heaolusse ja organisatsiooniga seotuse suurendamisse, samuti palkade kasv. “Oma tööandjale lojaalsemad on need töötajad, kes on rahul tööalaste arengu- ja karjäärivõimalustega organisatsiooni sees, samuti lisatasude teenimis­võimalusega,” kommenteeris Auväärt.

Uuringus osales 9067 töötajat ja tööotsijat ning selle ­tegid tööportaal CV Keskus ja palgainfo agentuur. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles