Tankist astub kohtu ette: 100 ettevõtet käis ühele mehele üle jõu

Martin Laine
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firmadematja Raivo Palmiste kirjutas aastaid ettevõtteid Sindi vana postkontori kastidesse. Nüüd üritab prokuratuur ta muu seas valede kontaktandmete eest vastutusele võtta..
Firmadematja Raivo Palmiste kirjutas aastaid ettevõtteid Sindi vana postkontori kastidesse. Nüüd üritab prokuratuur ta muu seas valede kontaktandmete eest vastutusele võtta.. Foto: Mailiis Ollino

Prokuratuur süüdistab üle 100 ettevõttega seotud Pärnu firmamatjat Raivo Palmistet hoolsuskohustuse rikkumises. Tegemist on märgilise juhtumiga, kus variisik võidakse kriminaalkorras vastutusele võtta.

Pärnu Postimees kirjutas 2016. aastal, kuidas Sindi vana postimaja kirjakastidesse oli registreeritud üle 60 ettevõtte fiktiivse peakontori. Palmiste nimel oli üle 30 sellise firma, mis ootasid kustutamist.

Firmade matja selgitas toona, et tema tegevus on legaalne. “Minu lauatelefoni numbrid on igal pool saadaval, ma ei peida end tankisti kombel ära, vaid tegelen ettevõtete probleemidega,” väitis ta.

Kuid prokuratuur ei pea sellist “ärimudelit” siiski päris legaalseks ja leidis, et Palmiste on üritanud ettevõtteid ja nende andmeid näiteks maksuhalduri eest peita.

Süüdistuse järgi on Palmistel esitamata nelja ettevõtte 2016. majandusaasta aruanne ja kadunud raamatupidamisdokumendid. Samal aastal on esitatud äriregistrile valesid kontaktandmeid, tehes äriühingud kättesaamatuks, seega jäid need tabamata maksuhaldurilegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles