Õunte hooaeg kogub tuure. Lõpmatuseni ei jõua neid aga toorelt süüa või moosiks keeta, pirukasse panna. Nii rändab sügiseti koormate viisi ubinaid kompostihunnikusse. Ometi võiks seda elu alguse, armastuse ja viljakuse sümbolit eri toitudes palju rohkem kasutada. Maitseomaduste poolest annab õunu väga mitmekesiselt tarvitada. Lisandina sobib see soolastessegi toitudesse.
Tellijale
Õuna mekk ja vitamiinirikkus sõltuvad kasvukohast
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See, meie enda kodumaine, igapäevane vili on juba ammust aega kuulunud kõige tervislikumate puuviljade hulka. Küps õun sisaldab B1-, B2-, B6-, C- ja E- vitamiini. Selles on mitmesuguseid suhkruid nagu glükoosi, fruktoosi ja sahharoosi. Peale selle sisaldab õun arvukalt mineraalaineid: kaltsiumi, magneesiumi, kaaliumi. Ega’s Prantsuse vanasõna asjata ütle: “Üks õun päevas hoiab arsti eemal.”